Sposób przygotowania

Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.Marchew myjemy obieramy,zalewamy wrzącą wodą z dodatkiem mleka soli i cukru,gotujemy do miękkości.Następnie wyjmujemy studzimy i mielimy 2 razy z namoczoną w mleku i odciśniętą bułka.Masło ucieramy z żółtkami,mieszamy z marchewką,startym serem,posiekaną zieleniną oraz ubitą na sztywno pianą z białek,doprawiamy do smaku i nakładamy do formy szczelnie zamykamy i gotujemy w kąpieli wodnej ok 80 min.Ugotowany budyń wyciągamy z formy i podajemy z sosem koperkowym lub polewamy zrumienioną bułką tartą wymieszaną ze stopionym masłem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe czy dobry jest taki budyń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !