Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryzowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 sztuka
margaryna 1 sztuka
jajko 3 sztuki
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier 1 szklanka
wiśnie do smaku
śmietana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryzowego

Margaryne urzec za pomoca miksera, dodajac stopniowo zoltka i cukier waniliowy.
Bialka ubic na sztywno z dodatkiem cukru. powstala piane polaczyc z margaryna oraz smietana i wyrabiac reka do uzyskania jednoliej masy. Do powstalej masy dodac kleik ryzowy i ponownie wyrobic. Schlodzic w lodowce.
Blache wylozyc pergaminem. Ukladac na niej za pomoca lyzki porcje ciasta.
Na kazdej zrobic palcem wglebienie i wylozyc w nie wydrylowane wisie. Ciasteczka piec 20-30 min w temp 180-200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak