Sposób przygotowania

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą, masę. Powoli dolewać olej i wodę, cały czas miksując. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, wmieszać delikatnie do przygotowanego ciasta. Ciasto wlać do okrągłej formy i piec około 35 minut w temperaturze 170oC.

Krem: Gotujemy budyń. Studzimy. Ucieramy z masłem na jednolitą masę.

Biszkopt dzielimy na połowę. Smarujemy kremem. Układamy plastry banana i przykrywamy ciastem. Wierzch znowu smarujemy kremem. Układamy kawałki ananasa i posypujemy kakao. Odstawiamy na godzinę do lodówki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Smakowity torcik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno pyszny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !