Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy na stolnicę i siekamy z tłuszczem,dodajemy śmietanę wymieszaną z drożdżami i przyprawami,następnie zagniatamy ciasto i pozostawiamy do wyrośnięcia.Kapustę kroimy zalewamy małą ilością wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem do miękkości.Grzyby myjemy moczymy i gotujemy do miękkości.Cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy mieszamy z mąką i lekko zarumieniamy,łączymy z kapustą posiekanymi grzybami i doprawiamy do smaku.Ciasto wałkujemy na grubość 5 mm,kroimy w paski szerokości 8 cm,nakładamy nadzienie i zwijamy w rulon i kroimy w poprzek na kawałki 10 cm.Układamy na blasze posmarowanej tłuszczem, i smarujemy rozmąconym jajkiem.Pieczemy w gorącym piekarniku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !