Sposób przygotowania

Wątróbkę podzielić na połowy,naciąć poziomo,by powstał otwór przypominający kieszeń.W rondlu rozgrzać olej,dodać drobno posiekaną cebulę,natkę i dosypać tartą bułkę.Ostudzić dodać jajko ,śmietanę,pieprz,sól i wymieszać.Rozetrzeć otwory w połówkach wątróbki ,włożyć nadzienie i zaszyć nitką.Wątróbkę włożyć do brytfanny ,olać resztą oleju i w nagrzanym piekarniku piec 45min.Posolić po upieczeniu,pokroić w cienkie plastry,ułożyć na półmisku i polać sosem co powstał w czasie pieczenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    świetne nadzienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !