Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 4łyżki
wędzony boczek 15dag
wątróbka cielęca 1\\2kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5łyżek
śmietana 5łyżek
jajko 1
cebula 1
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z nadzieniem

Wątróbkę podzielić na połowy,naciąć poziomo,by powstał otwór przypominający kieszeń.W rondlu rozgrzać olej,dodać drobno posiekaną cebulę,natkę i dosypać tartą bułkę.Ostudzić dodać jajko ,śmietanę,pieprz,sól i wymieszać.Rozetrzeć otwory w połówkach wątróbki ,włożyć nadzienie i zaszyć nitką.Wątróbkę włożyć do brytfanny ,olać resztą oleju i w nagrzanym piekarniku piec 45min.Posolić po upieczeniu,pokroić w cienkie plastry,ułożyć na półmisku i polać sosem co powstał w czasie pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 06.10.2011 21:28
świetne nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak