Sposób przygotowania

Polędwicę pokroić w poprzek włókien na małe zrazy,zbijamy lekko tłuczkiem ,oprószyć pieprzem i obsmażyć na maśle.Grzyby namoczyć na noc w zimnej wodzie,na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie,odcedzić,pokroić w paseczki.Ułożyć w rondlu zrazy przykrywając każdą warstwę mięsa grzybami i zalać wywarem z grzybów.Rondel przykryć i dusić zrazy na małym ogniu 15min.Obrać i pokroić w plastry ziemniaki ,dodać do rondla i dusić dalej.Gy ziemniaki bedą prawie miękkie ,dodać do rondla śmietanę wymieszaną z mąką pszenną .Dusić 25min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    naprawdę smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !