Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolskie zrazy z grzybami i śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna łyżka
śmietana 1szkl
polędwica wołowa 1kg
woda 3\\4l
ziemniaki 70dag
masło 3łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolskie zrazy z grzybami i śmietaną

Polędwicę pokroić w poprzek włókien na małe zrazy,zbijamy lekko tłuczkiem ,oprószyć pieprzem i obsmażyć na maśle.Grzyby namoczyć na noc w zimnej wodzie,na drugi dzień ugotować w tej samej wodzie,odcedzić,pokroić w paseczki.Ułożyć w rondlu zrazy przykrywając każdą warstwę mięsa grzybami i zalać wywarem z grzybów.Rondel przykryć i dusić zrazy na małym ogniu 15min.Obrać i pokroić w plastry ziemniaki ,dodać do rondla i dusić dalej.Gy ziemniaki bedą prawie miękkie ,dodać do rondla śmietanę wymieszaną z mąką pszenną .Dusić 25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 16.10.2011 21:03
naprawdę smaczny
Ewa111 29.09.2011 14:13
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak