Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po rycersku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 400 g
boczek 200 g
pieczarki 400 g
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2
bulion 1
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sok z cytryny
cielęcina 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po rycersku

Mięso pokroić w dość sporą kostkę. Doprawić solą, pieprzem i Kucharkiem i natrzeć sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30-60 minut.

Boczek i dymki kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso i lekko rumienimy. Zalewamy gorącym bulionem (połową) i dodajemy liście laurowe a następnie drobno pokrojone pieczarki.

Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż mięso zmięknie. Na koniec duszenia dodajemy drobno skrojony szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak