Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne jeżyki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
ryż 20 dag
bułka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
sos
cebula 1 sztuka
margaryna 1 kostka
woda 2 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne jeżyki

Mięso dać do miski, wbić do niego jajko, dodać rozmoczoną bułkę i ugotowany na pół miękko ryż. Posolić, popieprzyć, wyrobić, i robić malutkie jeżyki. Delikatni e podsmażyć na tłuszczu.
SOS: na margarynie zrumienić cebulę, podlać wodą, dodać kostkę warzywną, zagotować. Dodać koncentrat i na końcu mąkę roztrzepaną ze śmietaną. Takim sosem polać jeżyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.05.2013 16:18
przepyszne
iknkirke 24.07.2011 17:00
pyszne
iwa643 15.07.2011 07:46
fajne
malaczarna23 28.06.2011 07:53
no pycha
Juleczka20 13.06.2011 10:54
świetne
jolaxa 06.06.2011 22:31
pycha
aginaa 31.05.2011 08:40
fajny pomysl
eduszo
eduszo 30.05.2011 11:20
No no super jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak