Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka zapiekana z ziemniakami i jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 4
kaszanka 1\\2kg
jabłka 4
śmietana 1\\2szkl
mąka łyżka
jajko 1
tarty chrzan 2łyżki
sól
masło 2łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka zapiekana z ziemniakami i jabłkami

Obrać ziemniaki pokroic w cienkie plastry,kaszankę pokroić w grube plastry,obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wysmarować płaską blachę masłem,na dnie ułozyć warstwę ziemniaków i kaszanki ,a na wierzchu rozłożyć warstwę tartych jabłek.Zalać śmietaną roztrzepaną z mąką ,jajkiem ,chrzanem,szczyptą pieprzu i soli.Posypać po wierzchu wiórkami masła ,piec 30min w temp 180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak