Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z mandarynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
por 1 szt
mandarynki 3 szt
rodzynki 2 łyżki
koperek
sok z cytryny
miód 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól
pieprz
płatki migdałowe 1 prazone

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z mandarynkami

Kapustę opłukać, wykroić głąb i poszatkować. Oprószyć solą, odstawić. Mandarynki obrać ze skórki i białych błon, podzielić na cząstki. Por umyć i pokroić w krążki. Sok z cytryny, miód, sól i pieprz utrzeć z oliwą na gładki sos. Rodzynki sparzyć, dodać do kapusty z owocami, porem i sosem. Posypać migdałami i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.06.2011 05:10
świetna
romanrafal
romanrafal 30.05.2011 04:59
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak