Sposób przygotowania

Włoszczyznę obrać, umyć i poszatkować. Podsmażyć w garnku na oleju. Zalać 2,5 litra wody, wrzucić kostki bulionowe, liść laurowy, gałkę muszkatołową, pieprz, grzybek i gotować 15 minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować aż będą miękkie, doprawić do smaku. Przygotować zacierki. Z ciasta odrywać małe kawałki i wrzucać na gotującą się na małym ogniu zupę, wymieszać gotować 2-3 minuty. Z parówek zdjąć osłonki pokroić na plasterki, wrzucić do zupy i zagotować. Przed podaniem p[osypać natką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !