Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z włoską i szczypiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
kapusta włoska 1/2 główki
oliwa 5 łyżek
marynowane buraczki 10 dag
ostra musztarda 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z włoską i szczypiorem

Musztardę wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i sokiem z cytryny, roztrzepać z oliwą. Wingret odstawić do lodówki. Obie kapusty oczyścić, poszatkować, włożyc do salaterki. Buraczki pokroić w półplasterki. Kapustę i buraczki włożyć do miski, polać sosem, wymieszać, odstawić na kilka minut. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 30.05.2011 05:01
do obiadku super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak