Sposób przygotowania

CIASTO: Białka ubić, dodać cukier. Dodać żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt - 180°C, 20 minut. Gdy się upiecze, ostudzić i przekroić na pół.
PLACEK DO ŚRODKA: Białka ubić na sztywno, wsypać cukier, łyżką wmieszać kokos. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Wylać na brytfannę i upiec w temp. 180°C przez 20 minut.
MASA: Odlać pól szklanki mleka i wymieszać w tym wszystkie składniki prócz KASI. Pozostałą część mleka zagotować wlać do tego rozrobione składniki , zagotować aż powstanie gęsty budyń. wystudzić. KASIĘ utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Zmiksować.

Układać (od dołu):
połowa biszkoptu
masa
placek do środka
masa
połowa biszkoptu

Posypać wiórkami kokosowymi. :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda super:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam ciasta kokosowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię wszystko z kokosem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !