Sposób przygotowania

Jajka rozdziel. Białka ubij z cukrem, bardzo delikatnie wymieszaj z żółtkami i dodaj, ostrożnie mieszając, obie mąki wymieszane z makiem (suchy mak dwukrotnie mielimy).
Ciasto przełóż do długiej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 30 minut. Ostudź, po ostygnięciu przekrój na 4 cienkie placki.
Brzoskwinie dokładnie odsącz i pokrój w kostkę (zostaw kilka do dekoracji). Połowę zalewy brzoskwiniowej zagotuj, rozpuść w niej żelatynę, przestudź i połącz z brzoskwiniami.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan fixem, rozłóż na 3 plackach, zostawiając część śmietany do dekoracji. Na śmietanę rozłóż owoce i złóż ciasto, przykrywając plackiem. Ciasto obłóż pozostawioną śmietaną i udekoruj brzoskwiniami i makiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    brzmi pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !