Sposób przygotowania

Mąkę wsyp na stolnicę, dodaj 10 dag masła i 4 łyżki cukru. Posiekaj nożem. Dodaj kakao, żółtko, szczyptę soli. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkuj je, wyłóż nim dół i boki tortownicy. Ciasto ponakłuwaj widelcem, piecz 10 minut w temp. 200 stopni.
Żółtka jaj utrzyj z 6 łyżkami cukru i sokiem z cytryny. Połącz z trzykrotnie zmielonym twarogiem, masłem oraz skórka otartą z cytryny. Dodaj mąkę oraz białka ubite na pianę. Masę wyłóż na ciasto. Piecz jeszcze 1 godzinę w temp. 180 stopni. Na wierzchu ciasta ułóż sparzone plasterki limonki. Zalej je galaretką cytrynową. Wstaw do lodówki do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Jeszcze cytrynowego tortu nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !