Sposób przygotowania

Seler obrać,pokroić w drobną kostkę.Cebulę obrać i drobno posiekać.Razem z selerem przesmażyć na maśle ok.5 minut.Dodać połowę migdałów i smażyć jeszcze ok2 minuty.Wlać bulion i gotować razem ok.10 minut.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i gałką.Dodać śmietanę i resztę migdałów uprażonych na suchej patelni.Zupę podawać na gorąco,posypać posiekanym szczypiorkiem i migdałami.Można też ją zmiksować i wtedy powstanie wspaniały krem selerowo-migdałowy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    ciekawy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawa ta zupka.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    cóż za kompozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ciekawa zupka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !