Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser owocowy na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 100 gram
jagody 100 gram
żurawina 100 gram
borówki 100 gram
cukier kryształ 50 gram
cukier waniliowy 1 szt
cynamon szczypta
cukier puder do posypania
jogurt naturalny 300 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Deser owocowy na ciepło

Wszystkie owoce(mogą być świeże lub mrożone) przełożyć do rondelka,dodać cukier i cukier waniliowy,oraz cynamon.Gotować na małym ogniu ok.10 minut.Przełożyć do salaterek,posypać cukrem pudrem.Podawać z gęstym jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.05.2013 18:23
no no świetne
Seba 10.12.2012 09:04
bardzo smaczny
Krystyna32 21.07.2012 07:27
super
Ada-Gaba 27.06.2012 12:48
super:)
RenataZ-et 10.10.2011 22:16
przepyszne
IZABELA29 26.08.2011 07:33
ale chętka mnie na to nabrała ,fajny sposób na deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak