Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Do tego wlać żółtka i wymieszać. Później wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakaem i wmieszać łyżką. Na szeroką brytfannę dać papier śniadaniowy i wylać na to ciasto i piec. Gdy się upiecze zawinąć do wilgotnej ściereczki i zostawić do ostygnięcia.
MASA: Pół szklanki mleka zagotować. W pół szklance mleka rozpuścić wszystkie składniki prócz masła i zagotować. Dać do ostudzenia. Masło utrzeć i dodawać po łyżce kremu. Ostudzić.
Wyciągnąć ciasto ze ściereczki, posmarować masą. Zwinąć, położyć złączeniem w dół. Posypać cukrem pudrem lub lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Dobry pomysł na niedzielny deser.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    uwielbiam ciasta czekoladowe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !