Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
sok z cytryny do smaku
koncentrat pomidorowy 6 łyżki
wędlina 150 g
mięso 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Płuczemy i zalewamy wodą w takiej ilości, aby były przykryte - solimy je i gotujemy do miękkości z pokrojoną w kosteczkę surową cebulą, pod koniec gotowania dodając puszkę groszku konserwowego razem z płynem.W czasie gotowania ziemniaków, na maśle podsmażamy wędliny i resztki mięsa i z drugą cebulką pokrojoną w kostkę. Dodajemy koncentrat, cukier, majeranek, pieprz i przesmażamy na dużym ogniu. Gdy ziemniaczki będą już miękkie dodajemy zawartość patelni - całość doprawiamy jeszcze do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 26.07.2011 21:57
pyszna
Krystyna32 21.06.2011 08:23
smaczne
Sylwia88 29.05.2011 10:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak