Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 900 ml
drożdże 10 dag
maragryna 1 kostka
żółtko jajek 8 sztuk
cukier szczypta
spirytus 1 kieliszek
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 1,5 kg
sól szczypta
olej do smażenia
marmolada do pączków
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

Mleko podgrzać, dodać drożdże, cukier, cukier wanilinowy, poczekać aż wyrośnie. Mąkę, sól przygotować. Gdy rozczyn urośnie wlać do mąki 8 żółtek i ciepłą roztopioną margarynę. Wyrobić, dodać spirytus, dalej wyrabiać aż ciasto odejdzie od ręki. Gdy wyrośnie, robić pączki do środka wkładać marmoladę i piec na oleju. Pomieszczenie musi być ciepłe. Posypać cukrem pudrem gdy się usmażą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 07.05.2012 20:51
uwielbiam
Jodaj 07.02.2012 13:23
ile ich :) można prosić ? :) uwielbiam pączki :)
gosia47-47 02.01.2012 08:45
super
tomek18 18.09.2011 09:39
bardzo lubie
Anna133 22.07.2011 06:55
kochamy takie domowe pączki
SmakolykiJoanny 14.07.2011 17:37
jakie smakowitości
KasiaK90 01.07.2011 11:57
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak