Sposób przygotowania

Formujemy z ryby filety i smażymy w bułce, jajku i mące. 3-4 szt marchwi ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podobnie pietruszkę i kawałek selera. Cebulę kroimy w pół plasterki. Warzywa wkładamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy do miękkości - ok 20-30 min. Przyprawiamy Kucharkiem, dodajemy zmielone 3-4 ziarenka ziela angielskiego, pikantny keczup lub koncentrat pomidorowy. Doprawiamy chili, ilość zależy od tego na ile pikantne potrawy lubimy. Gotową rybę wkładamy do jarzynki i odstawiamy do ostygnięcia.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    uwielbiam rybę po grecku!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie. W twoim wydaniu wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    co ciekawe Grecy wcale takiej ryby nie znają :) .... ale i tak jest smaczna :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    kocham to danie, zwłaszcza z frytkami :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna rybka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    smaczna,też często robię podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    lubię taką rybkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    przepadam za nią !
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !