Sposób przygotowania

Składniki:

1 kg sera półtłustego
1 kostka masła
5 jajek
1 szklanka cukru pudru
olejek pomarańczowy
1 łyżeczka proszku
10 dag żurawiny
cukier waniliowy
sok z połówki cytryny
paczka długich biszkoptów na dno blaszki

Wykonanie:

Zmielić ser 2 razy,żółtka utrzeć z cukrem i masłem .Później dodawać ser i resztę składników i owoce żurawiny suszonej.Na końcu dać pianę ubitą z 5 łyżkami cukru pudru i delikatnie wymieszać .Na spod blaszki wyłożyć papier i położyć długie biszkopty.Na biszkopty wylać ser .Piec około 1 godz. w 180 C. Jak ostygnie można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pysznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !