Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z mango

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
mleko 1 szklanka
masło 4 łyżki
mango 1 szt
mąka 1 łyżka
jabłko 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
whisky 50 ml
rodzynki 50 g
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z mango

Wątróbkę czyścimy i zalewamy mlekiem (pozostawiamy na około godzinę w lodówce).Kroimy cebulki i podsmażamy na maśle, dodajemy oprószone mąką wątróbki a po chwili, gdy się lekko przyrumienią, pokrojone w dowolne kawałki jabłko, mango i garść rodzynek, doprawiamy pieprzem, solą i odrobiną cukru.Podlewamy kieliszkiem whiskey i dusimy aż alkohol wyparuje.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 25.07.2011 13:03
interesująca
RenataZ-et 20.07.2011 23:50
ciekawe połączenie
Iwona45 14.06.2011 09:32
ciekawe
Małgorzata113 29.05.2011 09:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak