Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
pieczarki
kasza jęczmienna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z kaszą i pieczarkami

SKŁADNIKI:

mięso lub kości - u mnie udziec z indyka z kością o wadze 700g,
cebula - 2 większe,
pieczarki - dałam 200g, można śmiało dać więcej,
kasza jęczmienna - 3 lyzki,
ziemniaki - 4 duże,
marchew - 4,
korzeń pietruszki - 2,
korzeń selera - kawałek wielkosci pietruszki,
łodyga selera - 2,
czosnek - 2 ząbki,
kostka bulionowa o smaku grzybowym,
vegeta,
pieprz ziołowy,
liść laurowy,
koper suszony (lub świeży) - 2-3 lyzki,


PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obrać, umyć i pokroić. Mięso umyć, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i przyprawić vegetą. Zagotować, żebrać szum i gotować przez 40 minut. Dodać kostkę grzybową, liść laurowy, przepłukaną kaszę jęczmienną, pokrojoną drobno cebule, pieczarki, ziemniaki, marchewkę, korzeń selera i pietruszki. W razie koniecznosci dolać więcej wody. Po ok 20 minutach gotowania dodać pokrojoną łodygę selera, czosnek i koper. Przyprawić pieprzem oraz vegetą. Gotować do miękkości wszystkich składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 08.08.2013 09:16
musi być smaczne :)
maciek7 28.03.2012 19:30
super
smakoszek 13.09.2011 07:38
pyszna zupka
SmacznaPyza 29.05.2011 20:08
wiesz, że lubię jarzynowe zupki a Twoje są bardzo apetyczne :-)
pawel6 29.05.2011 11:26
super!
MAŁGORZATA108 29.05.2011 10:58
Latem warzywna zawsze smakuje pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak