Sposób przygotowania

Tradycyjna potrawa na Wielkanoc . Trochę pracochłonna ale warto bo smaczna .
Zagotować 1 /2 szklanki wody z 2 łyżkami miodu i alkoholem. Zalać bakalie i zostawić na kilka godzin by namokły .Roztopić masło i ostudzić . Zmiksować w malakserze ser , śmietanę, masło, 1 łyżkę miodu , skórkę pomarańczową, przyprawę do sernika .Odcedzić bakalie . Pokroić drobno daktyle po usunięciu pestek i morele .Wymieszać masę serowa z bakaliami . Dziurawą doniczkę lub jeszcze lepiej nie duże sitko wyłożyć gazą jałową .Wyłożyć masę serową na gazę .Zawinąć boki gazy do środka tak by zakryły wierzch . Położyć na wierzch talerzyk ( dopasowany wielkością ) i obciążyć go. Sitko postawić na kamionce i wstawić na 24 godziny do lodówki .
Wyjąć . Odkryć gazę .Wyłożyć paschę na talerzyk. Udekorować paseczkami skórki pomarańczowej , kawałkami pomarańczy , jadalnymi kwiatami - lub innymi ozdobami. Podawać schłodzoną .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    sliczna ta pascha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Piękna! :)) Skusiłabym się na kawałek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    Muszę wreszcie przybrać się do paschy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujące, koniecznie muszę zrobić.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę koniecznie wypróbować twój przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !