Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 0.5 paczki
parówki 6 szt
olej
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z parówkami

Makaron ugotować i odcedzić. Każdą parówkę przeciąć na 4 kawałki, każdy kawałek naciąć na krzyż z obu stron. Obsmażyć je na oleju. Zdjąć parówki i na ten sam olej wrzucić mrożonkę podsmażyć i udusić. Do miękkich warzyw dodać makaron o parówki, dodać zioła prowansalskie i doprawić solą i pieprzem. Mocno podgrzać. Przed podaniem posypać żółtym serem i polać ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 17.09.2010 18:11
pewnie świetnie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak