Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

schab b/k - 4 plastry,
marchewka - 3 nieduże,
korzeń pietruszki - 2 nieduże,
korzeń selera - wielkosci pietruszki,
cebula - 2 nieduże,
seler naciowy - łodyga,
czosnek - 2 nieduże ząbki,
liść laurowy,
sól, pieprz,
sos sojowy,
vegeta,
kolendra mielona,
olej.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski i przyprawić dowolnymi przyprawami np. sól, pieprz, kolendra mielona, sos sojowy, maggi. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i dość drobno pokroić. Na dużej patelni podsmażyć mięso na średnim ogniu. Smażyć przez ok 10 minut na niedużym ogniu, często mieszając .Dodać pokrojone warzywa poza selerem naciowym i czosnkiem. Przyprawić i podsmażyć przez kilka minut, często mieszając. Zaląc wszystko do polowy gorącą woda, dodać liść laurowy i przyprawić vegetą. Dusić przez ok 15 minut, dodać łodygę selera. Gdy już wszystko będzie miękkie, dodać posiekany czosnek, chwilkę poddusić i ostatecznie doprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    schabu głównie używałem na kotlety, kieszonki lub do pieczenia (chociaż do tego ostatniego bardzo rzadko). Do tego typu potraw zawsze dawałem albo łopatkę albo karkówkę. W takim razie muszę również potrawkę wypróbować z schabem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawy poys? na schbowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Wspaniałe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    muszę kiedyś spróbować zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    przepyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !