Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

makaron kolanka Podravki - 150g,
papryka zielona,
kukurydza konserwowa - puszka,
pomidorki koktajlowe małe - 10 sztuk,
majonez - 2-3 czubate łyżki,
jogurt naturalny - 2 łyżki,
czosnek - ząbek,
sól i pieprz do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przestudzić. Kukurydze odsączyć z zalewy, paprykę i pomidorki umyć, osuszyć i drobno pokroić. Majonez wymieszać z jogurtem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Połączyć wszystkie składniki i doprawić do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !