Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka podwójna 1 szt
tłuszcz
mąka do panierowania
jajko 2 szt
sól i pieprz do smaku
ser gouda (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z serem

Piersi z kurczaka podzielić na 4 części, pobić lekko tłuczkiem, by nie przedziurawić mięsa. Roladki oprószyć solą i pieprzem. Na samym brzegu piersi, układać kawałek grubszego sera i zwijać w roladkę.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 29.06.2011 12:59
Ja też uwielbiam takie roladki:)
agnieszka137 22.06.2011 23:29
apetyczne te roladki
Natalia/tubisiek 11.06.2011 08:43
lubię takie :)
Agnieszka_B 11.06.2011 00:21
Takie roladki zawsze smakują rewelacyjnie!
iwa643 30.05.2011 07:12
fajne
Misiek1 29.05.2011 11:22
uwielbiam takie roladki!
patusia 28.05.2011 21:39
Ale bym sobie taką roladke zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak