Sposób przygotowania

W małym garnuszku ( kafetierce czyli tygielku ) zrobić karmel z cukru ( wsypać i ogrzewać na małym gazie bez mieszania aż cukier się roztopi i zacznie brązowieć ). Wlać wodę i poczekać aż się zagotuje . Ogrzewać by karmel się rozpuści . Dolać śmietankę i zagotować. Wsypać kawę . Zamieszać. Wlać do filiżanki.
Podawać gorącą . Polecam do tego schłodzonego arbuza , winogrona lub inne owoce .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    anecia04

    ale fajny pomysł :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    wygląda smakowicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !