Sposób przygotowania

W dużym garnku zagotowuję wodę, a gdy zacznie wrzeć dodaję aronię, cynamon i goździki. Gotuję 5 minut.

Rabarbar dokładnie myję i nieobierany kroję na małe kawałki. Dodaję do garnka z aronią i przyprawami i gotuję jeszcze kolejne 5 minut. Odstawiam w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc, aby ostygł i nabrał mocnego smaku.

Następnie kompot cedzę przez gęste sitko. Pół litra przecedzonego kompotu lekko podgrzewam, dodaję cukier, mieszam do rozpuszczenia się cukru i łączę z pozostałym.

Podaję mocno schłodzony.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ciekawe połączenie składników. Przeważnie robiłam kompot rabarbarowy z dodatkiem jabłek lub truskawek.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszny kompocik
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    kompocik....a jaka sceneria:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto spróbować .
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    musi być pyszny!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawie przyprawiony, musi być smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    lara

    super połączenie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !