Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
ocet winny 0.5 szklanki
cebulki dymki 2 szt
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
cukier 1 łyżka
cytryny 2 szt
mięso wołowe 1 kg
olej
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ryż 0.25 kg
Imbir mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z ryżem

Oliwę wymieszać z sosem sojowym, octem i imbirem. Zmiksować z dymkami, czosnkiem, natką, cukrem i sokiem z cytryn. Mięso pokroić w cienkie paski polać marynatą i odstawić na 6 godz do lodówki. Przełożyć wraz z marynatą na mocno rozgrzany olej, doprawić, wymieszać i smażyć przez 5 minut. Podać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 26.06.2010 20:46
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak