Sposób przygotowania

Przesiana make polaczyc z proszkiem do pieczenia i przyprawami : po 1/2 lyczeczki soli, ziol prowansalskich i kurkumy. Zrobic wglebienie i wbic 1 jajko. Oblozyc kawalkami zimnego masla i wszystkie skladniki posiekac nozem. Szybko zagniesc, owinac folia spozywcza i wlozyc do lodowki na 30 min.
Baklazany umyc i pokroic wzdluz na plastryo grubosci 5 mm. Posolic. Osuszyc z soku, posamarowac oliwa wymieszana z pieprzem i ziolami prowansalskimi i zrumienic na patelni. Na ostudzionym baklazanie ulozyc po plastrze szynki i sera. Zwinac. Kazda roladke przepolowic.
Ciasto rozwalkowac i wylozyc w posmarowana oliwa i posypana bulka tarta formie. Spod nakloc widelcem. Na wierzchu ulkozyc roladki i zalac sosem z pozostalych jajek, smietany, pieprzu, bazylii i kurkumy. Oproszyc papryka i piec 40 min w temp. 200 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !