Sposób przygotowania

Miękkie masło utrzyj na puch i wciąż ucierając, dodawaj stopniowo cukier i po jednym jajku.

Z mąki odsyp jedną łyżkę. Resztę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, wsyp do utartej masy i miksuj przez 4 minuty, aby powstało idealnie jednolite i gładkie ciasto.

Suszone owoce opłucz gorącą wodą, osącz na ręczniku papierowym. Orzechy posiekaj, morele i brzoskwinie drobno pokrój, wymieszaj z rodzynkami. Obtocz w odłożonej mące i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj, żeby bakalie równomiernie się rozłożyły w cieście.

Wcześniej przygotowaną keksówkę napełnij ciastem, wstaw do nagrzanego do 200*C piekarnika i piecz 20 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180*C i piecz jeszcze 45 minut. Sprawdź ciasto drewnianym patyczkiem do szaszłyków, jeśli okaże się suchy, ciasto wyjmij z piekarnika. Z formy wyjmij, gdy trochę przestygnie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    taki keksik to ja bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    skoro \"niezawodny\" to muszę spróbować upiec...wygląda apetycznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Ładnie wyglada i duzo w nim bakalii
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    bardzo lubię ciasta z bakaliami a ten wydaje się prosty i szybki w zrobieniu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszny, uwielbiam keksy
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Też lubię keksy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    keksik bardzo bogaty w bakalie , wspaniale wyrośnięty
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję i polecam, jest bardzo smaczny i zawsze mi się udaje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    rewelacyjnie wygląda:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniale się prezentuje i ma dużo bakalii które uwielbiam, mniam
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cudownie wygląda ..i jego smak tez musi być doskonały
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo Wam dziękuję, dla mnie to keks ulubiony.
  • 2
    original
    Opublikowano

    junox

    uwielbiam ciasta z tak dużą ilością bakalii
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo lubię keks zwłaszcza z dużą ilością bakalii

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !