Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścic z gniazd nasiennych, a potem kroić jeszcze w ósemki. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta. Wszystkie podane składniki ciasta wymieszać łyżką lub ubić mikserem, dodać pokrojone jabłka. Ciasto przełożyć do formy, piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny,super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !