Sposób przygotowania

Jajka włożyć do rondelka, wlać zimnej wody tyle, aby jajka były zakryte, nakryć pokrywką i zagotować. Gdy tylko woda się zagotuje, wyłączyć palnik. Trzymać jajka we wrzątku przez 10 minut, następnie zalać zimną wodą. Gdy jajka ostygną, usunąć skorupki, a jajka opłukać wodą.

Część łososia odłożyć do dekoracji, pozostałą część pokroić na drobne kawałeczki. Dodać serek śmietankowy i dokładnie wymieszać. Doprawić świeżo mielonym białym pieprzem, wymieszać.

Jajka przekroić na połówki, delikatnie ściąć nieco białka, aby się nie przewracały. Nakładać po łyżeczce farszu z łososia. Dekorować odsączonym z zalewy pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Elegancka i pyszna przystawka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    indi

    cudo
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Elegancka przystawka,wykorzystam ten przepis na najbliższą okazję,goście będą zachwyceni
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jestem zachwycona
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    za sam wygląd 5+ :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo apetyczne jajeczka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pieknie podane
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne są jajka z takim farszem a te prezentują się po prostu świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    łososiowy farsz jest pyszny,ładnie to podałaś
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszą smakować wyśmienicie i konkretnie, ja jajek nie nadziewam, bo to sporo pracy :> tym bardziej podziwiam przepis i wykonanie;
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dziękuję caralajna, akurat tym farszem dość łatwo nadziewa się jajka i nie za bardzo je brudzi, więc nie trzeba specjalnie uważać. Smakują znakomicie, przynajmniej jak dla mnie.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smakowitości
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetnie się prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię łososia,więc nadzienie jest również dla mnie-pyszne :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne choć nie jadłam tak podanych jaj

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !