Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki na boczku wędzonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
boczek wędzony 30 dag
kminek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki na boczku wędzonym

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Gdy wytopi się tłuszcz dodać umyte i pokrojone kurki. Doprawić kminkiem. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 15 minutach zdjąć przykrycie w celu odparowania wody, która wydziela się ze świerzych grzybów.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z chlebem. Kurki dusić krótko, gdyż twardnieją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 03.06.2011 13:14
aż ślinka leci
romanrafal
romanrafal 29.05.2011 08:58
cudeńko
1j1o1l1a1 28.05.2011 22:41
nie sprawdzałam jeszcze ...może już rosną kurki? lubię, zwłaszcza takie pierwsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak