Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z botwinki z kalarepką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
włoszczyzna 1 pęczek
kalarepka 1 szt
Kwas burakowy 3 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z botwinki z kalarepką

Z włoszczyzny, kalarepki i pokrojonych młodych buraczków z botwinki gotujemy barszczyk, pod koniec dodajemy pokrojone liście buraczków. Na końcu przyprawiamy solą, szczyptą cukru dla złamania kwaśnego smaku i kwasem burakowym. Podajemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 22.08.2013 09:30
pyszna zupa,nie jadłem akiej
Izabela/bella81 02.11.2011 23:44
apetyczna:)
smakowita 04.09.2011 22:00
ciekawe połączenie
Iwusia 07.07.2011 23:56
pychotka
Katarzyna/kate1980 20.06.2011 23:32
super przepis
pacpaw 10.06.2011 12:46
takie połączenia jeszcze nie smakowałem
MAR3STA 09.06.2011 22:51
już się nie mogę doczekać takiej zupki:)
jolajka 08.06.2011 18:25
kalarepka moje odkrycie tej wiosny, spróbuję i taką wersje
aga130982 05.06.2011 21:19
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak