Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIELĘCINA ALLA FLORENTINE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 40 dag
koncentrat pomidorowy 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
czosnek 2 ząbki
wino wytrawne 0,5 szkl
mąka garść
masło szczypta
szpinak 20 dag
ser mozarella szczypta
przyprawy do smaku
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: CIELĘCINA ALLA FLORENTINE

Szpinak udusić z masłem. Na podgrzane masło wrzucić przetarte pomidory, czosnek, wino, koncentrat pomidorowy, przyprawy, dolać wody. Kotlety rozbić na grubość około 0,5 cm, obtoczyć w mące, usmażyć na oliwie. Na kotlety nałożyć przygotowany szpinak i po plasterku sera, zalać sosem pomidorowym, omijając \"wysepki\" z sera. Gotować, aż pokażą się pęcherzyki. Podawać gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak