Sposób przygotowania

Szpinak blanszować, czyli obgotować w dużej ilości wrzącej wody około 4 min., odcedzić, posiekać lub zemleć. Przygotować beszamel: dodać łyżkę oleju , dodać mąkę i smażyć, a kiedy zasmażka zbieleje i spieni się wlać połowę śmietanki, dodać rozdrobniony szpinak, doprawić solą i czosnkiem. Podgrzewać do zgęstnienia. Jaja wbić do miseczki, wlać pozostałą śmietankę, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, ułożyć krewetki, po chwili przewrócić je na drugą stronę i wlać masę jajeczną. Smażyć pod pokrywą podważając brzegi omletu, aby płynna masa spływała pod spód. Kiedy wierzch jest już tylko lekko galaretowaty ułożyć na środku farsz ze szpinaku i złożyć omlet na pół. Jeszcze chwile podgrzewać.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny omlet
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !