Sposób przygotowania

Podudzia dokładnie nacieramy solą i oprószamy chili. W moździerzu ucieramy pokrojony czosnek, sezam, cząber. Taką pastę staramy się rozsmarować po powierzchni mięsa i wszystko zalewamy piwem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia grillujemy podudzia polewając je marynatą. Staramy się, aby podczas wylewania pasta czosnkowo-sezamowa „osiadła” na mięsie. Wzbogaci to jego smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    supwr !
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne danie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !