Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z porów i rydzów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rydze 500 g
por 800 g
olej 3 łyżki
smietana 18% 1\\2 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
mąka 2 łyżki
koper świeży 3 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z porów i rydzów

Oczyszczane pory pokrajać w paseczki (ok. 2 cm) i dusić na oleju w małej ilości wody do miękkości. Grzyby oczyścić, umyć, pokrajać w paski, usmażyć na tłuszczu ł dodać do uduszonych porów. Potrawę podprawić śmietaną zmieszaną z mąką. Przyprawić do smaku i zaciągnąć żółtkami.Posypać koperkiem. Podawać z ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 08.09.2011 09:14
fajna
Krystyna32 02.09.2011 07:58
super
Ania67 12.07.2011 09:21
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak