Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe cebulowo-pomidorowe placuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna Kasia 250 g
drożdże 10 g
sól 3/4 łyżeczki
cukier łyżka
koncentrat pomidorowy słoiczek
cebula 4-5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe cebulowo-pomidorowe placuszki

Drożdże rozpuszczamy z cukrem i solą w wodzie a następne dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto a następnie rozpuszczamy margarynę Kasię. Dolewamy do ciasta i zgniatamy dokladnie. Odstawiamy na około pół godzinki. Z ciasta formujemy niewielkie placki (średnica ok. 20 cm) i smarujemy je koncentratem pomidorowym (można wymieszać go z przyprawami np. oregano czy bazylią)
Cebulę obieramy i kroimy. Podsmażamy a oleju lub margarynie Kasi i układamy na plackach. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak