Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z serem ementaler

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
ser ementaler 4 plastry
olej 5 łyżek
mąka 3 łyżki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z serem ementaler

Kotlety cielęce-każdy po ok.200g.Kotlety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. W każdym kotlecie naciąć z jednej strony głęboką kieszeń i posmarować musztardą miodową. Plasterki sera ementaler złożyć na pół i wypełnić serem kieszonki w kotletach. Otwory spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w mące, a następnie panierować w roztrzepanym jajku i następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony.Podawać z sałatką grecką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.08.2011 23:24
musi świetnie smakować
Ania67 12.07.2011 09:31
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak