Sposób przygotowania

Grzyby moczymy kilka godzin w wodzie. Karkówkę kroimy w plastry solimy i posypujemy pieprzem. Na łyżce oliwy smażymy pokrojoną w piórka cebulę. Gdy zacznie się rumienić przekładamy do miseczki a na patelnię wrzucamy kawałki karkówki. Na dużym ogniu obsmażamy karkówkę, następnie dodajemy grzybki wraz z wodą, wrzucamy kostkę rosołową cebulę i mieszamy. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem ok. 45 minut. W razie potrzeby uzupełniamy wodę. Po tym czasie dodajemy liść, ziele oraz pieprz kolorowy i dusimy kolejne 45 minut. Pod końcem zagęszczamy sos mąka kukurydzianą. Smacznego.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super przepis!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wygląda na smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Piękna sztuka mięcha! Masz talent :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    b. dobra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wygląda niezwykle smakowicie, takie soczyste :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mięsko warte polecenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !