Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka po hawajsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
marynata
olej 1\\3 szklanki
sok ananasowy 1\\2 szklanki
sól do smaku
Glazura:
sos sojowy 1\\2 szklanki
sok ananasowy 1\\4 szklanki
musztarda ostra 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka po hawajsku

W misce mieszamy olej z sokiem ananasowym i solą.Umyte udka wkładamy do marynaty i odstawiamy.Przygotowujemy glazurę: łączymy dżem ananasowy, sos sojowy, musztardę i sok ananasowy.Po 3 godz. wyjmujemy mięso pieczemy na grillu, smarując glazurą.Podajemy z ulubioną sałatką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.07.2011 23:50
to coś dla mnie!
Iwona45 18.07.2011 19:45
fajne
Ania67 07.07.2011 13:57
Fajne urozmaicenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak