Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe curry z pomarańczą i łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 350ml
cebula 1
masło 3łyżki
ryż 30dag
pomarańcza 1
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1
natka pietruszki 2gałązki
granat 1\\2
łodyga szczypiorku kilka
łosoś 85dag bez skóry

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe curry z pomarańczą i łososiem

Cebulę obrać,pokroić w małą kostkę,zeszklić na maśle.Dodać orzechy i ryż ,dusić 5min.Dodać bulion i curry,gotować na małym ogniu 15min.Pomarańcze wyfiletować ,wyciekający sok zachować.Rybę umyć,osuszyć,pokroić na 4porcje ,skropić sokiem z pomarańczy i doprawić solą i pieprzem.W naczyniu zagotować szklankę wody z winem ,liściem laurowym i natką,włożyć rybę ,dusić 10min.Ryż podawać z łososiem,pomarańczą i nasionami granatu ,danie ozdobić szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak