Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki nadziewane fetą z sałatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 800 gram
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
ser feta 350 gram
mąka 2 łyżki
olej 6 łyżek
sól
cukinia 1/2 szt.
bakłażan 1/2 szt.
pomidory 2 szt.
papryka żółta 1/2 szt.
seler naciowy 1 kawałek
ocet balsamiczny 1 łyżka
woda gazowana

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki nadziewane fetą z sałatką

Mięso wyrób z jajkiem, bułką tartą i 2-3 łyżkami wody mineralnej gazowanej. Dopraw solą i pieprzem. Ser pokrój w kostkę. Z mięsa uformuj kule. Do środka każdej włóż kostki sera. Oprósz mąką. Usmaż na rozgrzanym oleju.
Cukinię i bakłażana pokrój na plastry. Ułóż na blasze, skrop łyżeczką oleju. Piecz 15 minut. Pomidory potnij w cząstki. Paprykę i seler potnij w kawałki. Wymieszaj z przestudzoną cukinią. P)olej resztą oleju i octem balsamicznym. Oprósz solą i pieprzem. kotleciki podawaj z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 16.11.2011 22:44
Nadziewam mielone czym się da ale fetą jeszcze nie próbowałam. Brzmi apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak