Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać ze śmietaną. Do mąki dodać 3 jajka, pół szklanki cukru, drożdże ze śmietaną oraz stopiną i ostudzoną margarynę. Wyrobić ciasto, owinąć w folię i odstawić do lodówki na noc. Mak opłukać i zmielić dwukrotnie, dodać cukier, miód, 3 żółtka oraz stopione masło. Do masy dodać makę ziemniaczaną oraz bakalie. Białka ubić na pianę i połączyć z makiem. Ciasto rozwałkować na 2 placki, na każdy wyłożyć nadzienie, zwinąć i piec godzinę w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie sprawdzone przepisy;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    uwielbiam makowce
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dla mnie pycha:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    lubię makowce
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo lubię makowce
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda kusząco
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak babci to musi być smaczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !